To get the best deal on Tutoring, call 1-855-666-7440 (Toll Free)
Top

Adding Two Digit Numbers

Addition is a mathematical operation where two given expressions or collections of objects are combined into a larger expression. Addition is made by combining of two or more numbers.

The notation for addition will be represented by the symbol (+). By using addition we can combine more objects and combine it into a larger form.
Example:
2 + 1 = 3. In addition of two digit numbers we will add two digit numbers.

Adding Two Digit Numbers

Related Calculators
Adding Binary Numbers Calculator Adding Complex Numbers Calculator
Adding Hexadecimal Numbers Calculator Adding Mixed Numbers Calculator
 

Adding Two Digit Numbers with Regrouping

Back to Top
To add 2-digit numbers, add the ones digit and regroup the digit whose sum is more than ten to the tens place, then add the tens digit. Let us see with the help of example how to regroup when adding two digit numbers.

Adding Two Digit Numbers with Regrouping

Adding Two Digit Numbers without Regrouping

Back to Top
To add 2-digit numbers without regrouping, follow the following steps:
  • Add the numbers in the ones place.
  • Then add the numbers in the tens place.

Solve 51 + 34

Adding Two Digit Numbers without Regrouping

Adding 2 Digit Numbers

Back to Top

Below are the examples on adding two digit numbers -

Solved Examples

Question 1: Add the numbers 45 and 62
Solution:
 
   4 5
+ 6 2
 10 7

 

Question 2: Add the numbers 32 and 23
Solution:
 
   3 2
+ 2 3
   5 5

 

Question 3: Add the numbers 45 and 34
Solution:
 
   4 5
+ 3 4
   7 9

 

Question 4: Add the numbers 99 and 10
Solution:
 
   9 9
+ 1 0
 10 9

 

Question 5: Add the numbers 33 and 22
Solution:
 
   3 3
+ 2 2
   5 5

 

Question 6: Add the numbers 16 and 19
Solution:
 
   1 6
+ 1 9
   3 5

 

Question 7: Add the numbers 56 and 65
Solution:
 
   5 6
+ 6 5
 12 1

 

Question 8: Add the numbers 81 and 18
Solution:
 
   8 1
+ 1 8
   9 9

 

Question 9: Add the numbers 46 and 32
Solution:
 
   4 6
+ 3 2
   7 8

 

Question 10: Add the numbers 41 and 15
Solution:
 
   4 1
+ 1 5
   5 6

 

Adding two Digit Numbers Practice

Back to Top

Practice Problems

Question 1: Add the numbers 10 and 10
Question 2: Add the numbers 19 and 21
Question 3: Add the numbers 45 and 62
Question 4: Add the numbers 28 and 38
Question 5: Add the numbers 65 and 37
Question 6: Add the numbers 86 and 31
Question 7: Add the numbers 62 and 15
Question 8: Add the numbers 31 and 17
Question 9: Add the numbers 60 and 18
Question 10: Add the numbers 72 and 85
Related Topics
Math Help Online Online Math Tutor
*AP and SAT are registered trademarks of the College Board.